Mousse et orange au chocolat
Sastojci 8 osoba
Biskvit
7 jaja
7 žlica šećera
7 žlica brašna
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
150 g čokolade
2 žlice kakaa
2 žlice (cca 50 g) margarina
Žele
1 litra soka od naranče
1 izmiksana naranča (kora i meso)
3 pudinga od vanilije
Mousse
500 ml zaslađenog slatkog vrhnja
300 g čokolade
10 g želatine
Glazura
150 g čokolade
150 ml zaslađenog slatkog vrhnja
2 žlice kakaa
Priprema
Biskvit
1.
Razdvojiti jaja. Istući bjelanjke sa 4 žlice šećera
2.
Izmiksati žutanjke sa 3 žlice šećera, dodati brašno s praškom za pecivo i kakaom i rastopljenu čokoladu s margarinom.
3.
Dodati bjelanjke.
4.
Peći u većem plehu (cca 40×40 cm), oko 15 minuta na 180˚C.
*Žele*
1.
Zakuhati sok u koji je dodana naranča i u vruće umiješati razmućeni puding. Kratko prokuhati.
2.
Preliti preko ohlađenog biskvita.
Mousse
1.
Istući slatko vrhnje, dodati mu rastopljenu čokoladu i želatinu.
2.
Staviti na žele.
Glazura
1.
Zakuhati slatko vrhnje, kakao razmutiti u žlici vrhnja i dodati ostatku.
2.
Preliti preko nasjeckane čokolade i dobro izmiješati
3.
Preliti preko moussa.
Posluživanje
Kolač je rađen s čokoladom za kuhanje sa 60% kakaa, zato sam dodala još kakao, ako imate čokoladu s višim postotkom kakaa izbacite kakao u prahu iz recepta.
Inspiracija