Limun cheesecake









Kremast i limunast cheesecake...trebam li još nešto reći? :D

Sastojci
LIMUN CHEESECAKE
200g Digestive keksa
100 g maslaca
1 limenka zaslađenog kondenziranog mlijeka ( 410g )
350g punomasnog krem sira
sok 2 velika svježa limuna
PRELJEV OD JAGODA
250 g jagoda
60 g šećera
1 žlica Gussnel Dolcela
6 žlica vode
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo

Gussnel
Priprema
1.
Samljevene Digestive kekse stavite u zdjelu, dodajte maslac i rukama promješajte dok se smjesa ne sjedini.
Protisnite smjesu na dno kalupa od 20cm i stavite u hladnjak da se stisne dok radite kremu.

U veliku zdjelu stavite kondenzirano mlijeko, dodajte sir i umutite zajedno dok ne bude kremasto.
Dodajte sok 2 limuna ( jako je bitno dodati sok oba limuna zbog čvrstoće kreme ), promješajte i pričekajte nekoliko minuta dok se smjesa malo ne učvrsti.
Smjesu izlijte u kalup i ohladite preko noći ( minimalno 5 sati )!
PRELJEV OD JAGODA
1.

Sitno nasjeckajte jagode, stavite ih na laganu vatru zajedno sa šećerom i kuhajte desetak minuta. Gussnel razrijedite sa malo vode i umiješajte u jagode te kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Smjesu usitnite štapnim mikserom. Ostavite da se ohladi i prije posluživanja prelijte svaki komad hladnim preljevom.
Posluživanje
Izvadite tortu iz kalupa i stavite je na pladanj.

Najbolje je ako je iz hladnjaka izvadite prije posluživanja.