Lagana parfe torta
Pjenasto nježan desert poslužite u bilo koje doba dana i uživajte u laganim zalogajima s mirisom vanilije.
Sastojci
Za podlogu:
150 g Mljevenog keksa za kolače Dolcela
60 g maslaca
3 žlice mlijeka
Za kremu:
300 ml kiselog vrhnja
400 ml slatkog vrhnja
200 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
1 Instant želatina Dolcela
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo
Mljevena želatina
Vanilin šećer
Mljevena želatina
Vanilin šećer
12
Priprema
1.
Mljevenim keksima dodajte mlijeko i promiješajte. Zatim dodajte otopljeni maslac i sve dobro izmiješajte.
2.
Smjesu ravnomjerno rasporedite u nauljen kalup za torte promjera 24 cm i dobro utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu.
3.
Podlogu ostavite u hladnjaku oko 20 minuta da se stisne.
4.
Kiselo i slatko vrhnje pomiješajte, dodajte šećer i vanilin šećer.
5.
Smjesu od vrhnja dobro izmiješajte električnom miješalicom i postupno umiješajte želatinu.
6.
Kremu odmah izlijte na podlogu i vratite u hladnjak da se hladi oko 2 sata prije nego skinete kalup.
Posluživanje
Poslužite s voćem po izboru.
Savjet
Ako volite laganiji kolač, kiselo vrhnje zamijenite jogurtom.