Kolač od jagoda



Kolač od jagoda








Kad u smočnici naiđete na puding od jagoda, a sezona je svježih, spojite ih u izvrsnu ljetnu poslasticu – svima drag kolač od jagoda! Manje je zahtjevan od pripreme torte, a jednako sočan i mirisan!

Sastojci
Za biskvit:
3 jaja
70 g šećera
50 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 žlice Kakaa u prahu Dolcela
Za kremu:
2 Pudinga jagoda Dolcela
800 ml mlijeka
2-3 žlice šećera
Za ukrašavanje:
250-300 g svježih jagoda
1 Preljev za torte Dolcela
 DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo

Preljev za torte

Bijelo brašno glatko (TIP 550)

Kakao u prahu

Puding okus jagoda

Preljev za torte

Bijelo brašno glatko (TIP 550)
1234
Priprema
1.
Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte. Smjesi postupno dodajte brašno i kakao u prahu uz neprekidno miješanje.
Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
3.
Smjesu ulijte u namašćen i pobrašnjen lim (vel. 25×35 cm) i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 15 minuta.
4.
Prašak za puding dobro izmiješajte sa šećerom i 100 ml mlijeka. Preostalo mlijeko pustite neka zakipi, dodajte razmućeni prašak za puding i kuhajte nekoliko minuta uz neprestano miješanje.
5.
Kuhani puding prelijte preko pečenog biskvita i pustite neka se ohladi.
6.
Preko pudinga rasporedite na ploškice narezane svježe jagode na koje pomoću kista nanesite preljev za torte.
Posluživanje
Kolač narežite i poslužite uz Šlag pjenu.
Savjet
Svježe jagode možete narezati na kriške i uroniti u kremu od pudinga kako biste dobili dekorativnu površinu kolača.