Karamelita








Sastojci 10 osoba
Kore
2 jajeta
3 belanceta
50g secera
4kasike mlevenog keksa
kasika ulja
100g brasna
1 prasak za pecivo
Natapanje kora
2 narandze(sok)
Karamel fil
1kesica pudinga od karamele
400ml mleka
100g maslaca
5kasika secera
Cokoladni fil
3 zumanceta
50g secera
200g crne cokolade
150ml mleka
150g maslaca
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo

Vanilin šećer
Priprema
1.
Kore: Umutimo belaca. Onda dodamo jedno po jedno zumanca. Dodamo secer i umutimo. Prosejemo brasno i prasak za pecivo i dodamo keks i ulje. Dobro umutimo. Pleh oblozimo pek papirom pa ispecemo 5 kora. Ne peku se dugo posto su tanke. Kada porumene gore gotove su. Peku se na 200stepeni.Iscedimo sok od pomorandzi pa kasicicom prelijemo ohladjene kore.
2.Cokoladni fil: umutimo zumanca sa mlekom i secerom i stavimo na ringlu da se skuvaju zumanca. Onda dodamo izlomljenu cokoladu i mesamo dok se masa ne ujednaci i cokolada lepo ne otopi. Ostavimo da se ohladi. Pa dodamo iseckani margarin sobne temperature i lepo umutimo3.
Karamel fil: umutimo puding u 100ml mleka. Ostatak mleka stavimo sa secerom da se ugreje. Onda ukuvamo gust puding. Ostavimo da se ohladi. Kada se ohladi dodamo iseckani margarin i lepo umutimo.
4.Filovanje: Stavimo koru,pa karamel fil pa cokoladni fil. Ponavljamo postupak ali zavrsimo sa korom. Premazemo celu tortu cokoladnim filom pa ostavimo da se ohladi u frizideru. Onda umutimo slag i slag krem pa ukrasimo po zelji.