Filovane kisele paprike






Ako nešto volim od zime to je miris ovih kiselih paprika kad se kuhaju...
Sastojci:

Fil:

500 grama mljevenog mesa
6 kašika riže
1 mrkvica
1 glavica crvenog luka
2 kašike paradajz sosa
peršunov list
mljeveni biber
crvena paprika
začin od sušenog povrća
kisele nasoljene paprike,meni obično treba oko 15 komada

Umak:

2 kašike maslaca
2 kašike brašna
3-4 kašike paradajz sosa
voda od prilike oko 1 l
Način pripreme:

Paprike isperite od soli i onda ih kuhajte u vodi par minuta,ja obično stavim i pola limuna da mi ostane svjetlija boja paprika.Nakon toga ih isperite u hladnoj vodi i filujte pripremljenim filom.Stavite ih u šerpu i zalite sa pripremljenim umakom i kad prokuhaju smanjite temperaturu pa neka se dalje polako kuhaju.

Umak:

Na maslacu kratko propržite brašno,dodate paradajz sos i vodu i kad to prokuha prelijete preko paprika.