ČOKOLADICA JE SJAJNA A TORTA JOŠ BOLJA...SNICKERS TORTA...SAVRŠENSTVO OKUSA






    Sastojci za 3 kore:
    12 bjeljanjaka,
    450 grama šećera,
    3 žlice brašna,
    450 grama kikirikija (oljuštenog i zapečenog 10tak min u pećnici)

    Krema:
    12 žumanjaka,
    200 grama šećera,
    125 grama margarina,
    100 grama čokolade za kuhanje,
    4 Snickers čokoladice – od po 50 grama,
    100 grama mliječne čokolade.
    Priprema:
    Od gore navedenih sastojaka za koru ispecite tri kore. U jednu ide 4 bjeljanjka koja ste posebno umutili sam 150 grama šećera, dodali 1 žlicu brašna i sitno nasjeckanog kikirikija 150 grama. Ispecite ih 3.

    U 12 žumanjaka umutiti 200 grama šećera i kuhati na pari. Nako 10-15 minuta kuhanja na pari umješajte u toplu kremu kockice čokolade za kuhanje i kockice margarina. Kada se dodani sastojci istope, a krema sjedini – stavite ju da se ohladi. Uhladnu kremu dodajte iskidane čokoladice Snickers i 100 grama mliječne čokolade na kockice.
    Ovim filom premazati dvije kore a treću (godnju) koru ukrasiti glazurom od čokolade i sitno