Cheesecake od jagoda




Sastojci
160 gr digestive keksa
60 gr istopljenog maslaca
Za cheesecake
200 gr ociscenih jagoda
160 gr secera
1 limeta (sok i korica)
250 gr mascarpone sira na sobnoj temperaturi
300 gr krem sira ( ABC,Philadelphia ili nesto slicno)na sobnoj temperaturi
400 ml vrhnja za slag na mlijecnoj bazi

Za dekoraciju
jagode
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.
Pripremimo kalup od 18 cm. Ja nisam imala kalup pa sam koristila manju serpicu koju sam imala. Oblozimo kalup plasticnom folijom, sameljemo sitno kekse i pomijesamo ih sa istopljenim maslacem. Oblozimo dno kalupa keksom i stavimo u zamrzivac dok pripremamo cheesecake.
2.
U U vecoj zdjeli pomjesamo mascarpone, krem sir i vrhnje za slag i mutimo dok ne bude kremasto. Dodamo pire od jagoda i mutimo da se sve fino izjednaci. Smjesu saspemo preko kore od keksica i pokrijemo plasticnom folijom. Ostavimo u zamrzivacu preko noci. Izvadimo cheeseckake iz zamrzivaca 20-30 minuta prije serviranja. Dekorisemo svjezim jagodama. pomjesamo jagode, secer, sok i koricu od limete i napravimo pire od jagoda.