Pečena rebra u sosu od meda



Sastojci


0.5 veze mladog luka
so i biber
1 kg svinjskih rebara

Za marinadu:
1 kašičica semenki od mirođije
so
1 kašičica mešavine začina
1 cvet anisa
1 kašičica sečuanskog bibera

Za sos:
1 kom crvene ljute paprike
3 kašičice meda
1 kom limete
2 čena belog luka
3 kašičice susama
2 kašičice maslinovog ulja
150 ml soja sosa
Način pripreme:

1. Razdvojite rebra jedno od drugog i stavite ih u činiju. Pospite začine preko njih i rukama dobro promešajte da marinada upije u meso. Poređajte rebra u tepsiju i pecite 1 sat u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

2. Da napravite sos, u šerpicu stavite maslinovo ulje, med i sitno naseckan beli luk, soja sos, narendanu koru limuna, susam i iseckanu ljutu papriku na trake. Ostavite smesu da provri i posle da se krčka nekoliko minuta.

3. Izvadite rebra iz rerne i namažite ih sosom pomoću četkice. Ostatak sosa prebacite u činijicu i servirajte kasnije sa rebrima. Vratite tepsiju u rernu i pecite još 15 minuta.

4. Servirajte pečena rebarca posuta tračicama ljute paprike sa salatom od rukole sa vinskim sirćetom i maslinovim uljem.


izvor:http://www.24kitchen.rs/