Brzi pasulj iz tiganja


Kad ste u stisci sa vremenom… kao prilog ili kao glavno jelo.
brzi-pasulj-iz-tiganja-febe5e93b0ea9c26646c11f6eaa6872f_view_l
Sastojci
– 1 glavica crnog luka
– 1 kom pečena crvena paprika
– 1 konzerva belog pasulja
– oko 100ml soka od paradajza
– po želji beli luk
– so, biber, vegeta po ukusu
– 1-2 kašičice suve nane
Priprema
Na malo ulja prodinstati crni luk isečen na polumesece. Kada dobije lepu zlatnu boju dodati iseckanu crvenu pečenu papriku. Dinstati malo pa dodati pola količine soka od paradajza, dinstati još kratko.
Procediti pasulj iz konzerve i istresti u tiganj, naliti paradajz sokom (procenite sami da li vam treba više od navedene količine, zavisi koju gustinu želite).
Dodati začine, ostaviti da krčka do željene gustine pa skloniti sa šporeta. Sačekati 10ak minuta da se prohladi i sipati.
Ja sam danas spremala uštipke od tikvica uz ovaj pasulj.
Izvor: coolinarka.com