Najbolji kolač od čokolade



Način pripreme:

1. Ugrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Maslacem premažite dno i stijenke ovalnog lima ili kalupa za tortu promjera 30 cm ili dva lima promjera 20 cm.

2. Uspite brašno i kakao u posudu. Dodajte sodu, ali prvo je prosijte da nema grudica. Nakon toga dodajte šećer, maslac, ekstrakt vanilije i svježe mlijeko. Na kraju zalijte čašom vruće kave. Miješajte dok smjesa ne postane potpuno glatka. Uvjerite se da je maslac potpuno istučen.

3. Prelijte smjesu u kalup ili kalupe i zagladite površinu. Tortu pecite 1 sat u prethodno ugrijanoj pećnici na 160 stupnjeva ili dok čačkalica, kojom provjeravate, ne izađe potpuno čista. Ostavite tortu da se ohladi.

4. Vrhnje stavite u posudu i ugrijte dok ne zavre. Čim se na površini počnu javljati mjehurići, uklonite s vatre. Dodajte kvalitetnu čokoladu, nadrobite je, protresite posudu i ostavite smjesu 2 minute. Zatim pažljivo miješajte dok se čokolada potpuno ne rastopi. Na kraju snažno miješajte pjenjačom dok smjesa ne postane glatka i ljepljiva. Prije korištenja lagano ugrijte u loncu na vatri ili u mikrovalnoj pećnici.

5. Kolač stavite na tanjur i prelijte toplim ganašem od čokolade. Površinu pospite svježim malinama.



izvor: http://www.annabel-langbein.com/