Francuski makaroni (ili makroni)


Sada je vrijeme da se iskažete. Malo sam preradila ovaj recept (odnosno kremu) jer mi je bilo jako slatko, ovako je ukusnije sa više vrhnja.


Recepti - 4 - slika



Sadržaj:

140 grama blanširani bademi ili bademovo brašno (oguljeni i mljeveni badem dodatno usitnit u mlincu za kavu da može proći kroz sito)
130 grama šećera u prahu
15 grama nezaslađenog kakaa u prahu
3 bjelanjka (izvadit iz frižidera na sobnu temperaturu da stoje dok ne počnu stvarat mjehuriće (par sati), a u frižideru ih držati jedan i pol dan prekrivene papirom)
35 grama bijelog šećera
Sastojci za čokoladni Ganache:
120 grama gorke čokolade, izrezati u male komadiće
195 dl slatkog vrhnja
2 velike žlice vrhom pune kakaa
6 grama maslaca
1/2 žlice likera

Priprema:

Pripremite tri lista za pečenje, obložite protvan papirom za pečenje. Da bi bili svi Macaroni iste veličine, napravite predložak. Uzmite komad papira za pečenje i nacrtajte krugove od 4 cm, razmak između kruga oko 5 cm. Postavite predložak pod svoj papir za pečenje, tako da ga možete koristiti kao vodič .

Pomješajte dobro mljevene bademe, šećer, kakao (oko 30 sekundi ). Zatim prosijati mješavinu i ukloniti sve grudice .

U zdjelu od miksera (možete koristiti i ručni mikser), tucite bjelanjke srednjom brzinom dok ne budu pjenušavi. Postupno dodajte šećer, i dalje tucite, na srednjoj brzini, dok bjelanjci ne budu čvrsti. Zatim, u tri dopune, prosijati bademovu smjesu preko bjelanjka, rezati kroz bjelanjke te preklopite, pazeći da struže dno i strane zdjele.....

Dodajte tijesto u vrećicu, sa oko 1 cm rupom na vrhu, s oko pola tijesto . Zatim pažljivo uklonite predložak i nježno dodirnite pleh da razbite mjehuriće zraka (također može razbiti mjehuriće zraka s čačkalicom) . Neka Macaroni odstoje na sobnoj temperaturi oko 30-60 minuta (ovisno o temperaturi i vlazi vaše kuhinje ) ili dok vrhovi Macarona više nisu ljepljivai na lagani dodir.

U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva C. Peći dvije ploče u isto vrijeme oko 14 do 16 minuta , okretanjem protvana na pola pečenja. Macaroni su gotovi kad se jedva odvajaju od papira za pečenje. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohlade u potpunosti na plehu postavljenom na rešetku . Za sklapanje Macarona, uzeti dva kolačića i zaljepiti ih zajedno s čokoladnom kremom. Iako možete odmah poslužiti Macarone dobro je da odstoje dan-dva u hladnjaku . Ostaviti na sobnoj temperaturi prije posluživanja .

Čokoladni Ganache: Stavite sjeckanu čokoladu u zdjelu. Zagrijte vrhnje i maslac u maloj tavi na srednje jakoj vatri (ili u mikrovalnoj pećnici). Odmah uliti vruću kremu preko čokolade i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Lagano promiješajte dok ne postane glatko. Po želji dodajte liker. Neka stoji na sobnoj temperaturi dok nije gusta smjesa (to može potrajati nekoliko sati). Možete napraviti kremu prije. Samo pokrite i pohranite na sobnoj temperaturi.




izvor:http://www.recepti.hr/