KAPRI TORTA- NEŠTO ŠTO JEDNOSTAVNO MORATE PROBATI AKO VOLITE KREMASTE KOLAČE
POTREBNO:
Za biskvit:
9 bjelanjaka
15 žlica šećera
12 žlica mljevenih oraha (ili lješnjaka)
1 žlica brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
Za crvenu kremu:
45 dag zamrznutih jagoda
30 dag šećera
1 dl vode
2 praška za puding s okusom jagode
1 želatina
15 žlica vode
Za žutu kremu:
9 žumanjaka
15 dag šećera
1 vrećica vanilin šećera
3 žlice gustina
3 žlice glatkog brašna
1/2 l mlijeka
20 dag margarina
Za čokoladni preljev:
10 dag čokolade za kuhanje
5 dag margarina + 6 žlica ulja
PRIPREMA:
Za biskvit miksati bjelanjke dok ne budu čvrsti. Dodati tada šećer te ne kraju postepeno i kuhačom umiješati brašno, prašak za pecivo i orahe. Izliti u veliki lim od pećnice na papir za pečenje i peći na 180ºC 25 min. Pečeni biskvit iskrenuti, skinuti papir za pečenje i prerezati ga na pola. Ohladiti.
Za crvenu kremu zakuhati vodu i šećer, dodati jagode i pustiti da prokuha i da se jagode otope do kraja. Raskašati ih kuhačom da ne budu prekrupne. Prašak za puding i želatinu pomiješati sa 15 žlica vode (bit će dosta ljepljivo i gusto) pa dodati u kipuću masu od jagoda. Kuhati dok se ne zgusne. Hladiti postepeno uz povremeno miješanje kako se ne bi stvorile korica na vrhu i komadići od želiranja.
Za žutu kremu miksati žumanjke sa šećerom, vanilijom, gustinom i brašnom, dodati oko 1,5 dl mlijeka a ostalo mlijeko zakuhati. U zakuhalo mlijeko uliti smjesu od jaja i šećera i uz miješanje kuhati dok se ne zgusne. Pomognite si pritom mikserom jer tako krema neće imati grudice U ohlađenu kremu dodati izmiksati margarin.
Za čokoladni preljev otopiti čokoladu sa margarinom i uljem. Malo rashladiti.
Na pladanj staviti jednu polovicu biskvita, premazati ga crvenom kremom, potom žutom kremom. Preko žute kreme ide tanki sloj čokoladnog preljeva (razmažite žlicom), pa sve skupa ponoviti. Na kraju šlag i dekoracija.
Dobro rashladiti (najbolje preko noći) i uživati u svakom zalogaju