BRZI GULAŠ IZ EKSPRES LONCA…RUČAK NA STOLU ZA SAMO POLA SATA



Potrebno je:
400 gr svinjskog ili junećeg mesa
1 glavica crna luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
100 gr celera
500 gr krompira
2 dcl soka od paradajza

1 dcl belog vina
1 list lovora
so
mleveni biber
mleveni korijander
1 kašika mlevene crvene paprike
ulje
7 dcl vode
Za noklice
1 jaje
so
4 kašike gazirane vode
5-6 kašika brašna



Potrebno je: 400 gr svinjskog ili junećeg mesa 1 glavica crna luka 2 čena belog luka 2 šargarepe 100 gr celera 500 gr krompira 2 dcl soka od paradajza 1 dcl belog vina 1 list lovora so mleveni biber mleveni korijander 1 kašika mlevene crvene paprike ulje 7 dcl vode Za noklice 1 jaje so 4 kašike gazirane vode 5-6 kašika brašna Priprema: U ekspres loncu na 2-3 kašike ulja pržiti meso isečeno na kocke sa svih strana, dodati sitno seckan beli i crni luk, šargarepu na kolutiće, celer na kocke, dodati 1 dcl belog vina pržiti 2-3 minuta da vino ispari, pa dodati krompir isečen na kocke, 1 kašiku mlevene crvene paprike, so, mlevenog bibera, mlevenog korijandera, izmešati, dodati 2 dcl soka od paradajza i 1 list lovora. Naliti sa 5 dcl vode i kuvati od kad para počne da izlazi 30 minuta. Za to vreme napraviti noklice da stanu dok se gulaš ne skuva. U posudu staviti 1 jaje, so, 4 kašike gazirane vode i 5-6 kašika brašna. Dobro izmešati masa da bude tegljiva. ( Noklice budu baš mekane kada se doda gazirana voda) Kad se gulaš skuva i para izadje, otvoriti lonac, dodati još 2 dcl tople vode. Malom kašičicom prethodno umočenom u gulaš vaditi smesu za noklice spustati u gulaš i kuvati još 10 minuta. ( ne zatvarati lonac već kuvati otvorenog lonca, ili poklopiti drugim poklopcem). Kuvani gulaš posuti sa seckanim peršunom Izvor:coolinarka Priprema:
U ekspres loncu na 2-3 kašike ulja pržiti meso isečeno na kocke sa svih strana, dodati sitno seckan beli i crni luk, šargarepu na kolutiće, celer na kocke, dodati 1 dcl belog vina pržiti 2-3 minuta da vino ispari, pa dodati krompir isečen na kocke, 1 kašiku mlevene crvene paprike, so, mlevenog bibera, mlevenog korijandera, izmešati, dodati 2 dcl soka od paradajza i 1 list lovora.

Naliti sa 5 dcl vode i kuvati od kad para počne da izlazi 30 minuta.
Za to vreme napraviti noklice da stanu dok se gulaš ne skuva.
U posudu staviti 1 jaje, so, 4 kašike gazirane vode i 5-6 kašika brašna. Dobro izmešati masa da bude tegljiva. ( Noklice budu baš mekane kada se doda gazirana voda)
Kad se gulaš skuva i para izadje, otvoriti lonac, dodati još 2 dcl tople vode. Malom kašičicom prethodno umočenom u gulaš vaditi smesu za noklice spustati u gulaš i kuvati još 10 minuta. ( ne zatvarati lonac već kuvati otvorenog lonca, ili poklopiti drugim poklopcem). Kuvani gulaš posuti sa seckanim peršunom

Izvor:coolinarka