BRZI ORASCICI



Sastojci
za tijesto
100g šečera
2 jaja
1/4 žličice praška za pecivo
1 žlica octa
250g maslaca
380g brašna
1 vanilin šečer
za kremu
5 dl dulce de leche
i još
cca 100g pečenih lješnjaka ili oraha

Priprema
1.
Prvo pripremite dulce de leche dan ranije, ja sam pravila po ovome receptu i toplo ga preporučam!
Pravila od oko 1,4l mlijeka i dobila sam 5dl DDL što mi je bilo dovoljno za punjenje.

2.
Za tijesto izmiksajte jaja, šečer i vanilin šečer. Dodajte prašak za pecivo i ocat, te pomalo dajte brašno i maslac, miješajući dok ne dobijete glatko tijesto.



3.
Sada oblikujte kuglice, a kalup premažite masnoćom te stavite na vatru.

4.
Kuglice stavite u udubine kalupa, poklopite i pecite svaku stranu cca 25-30 sekundi. Istresite u posudu i nastavite ponavljati postupak dok imate tijesta, odnosno loptica.

5.
Pečene oreshke ohladite pa obrežite rubove. Punite polovice sa dulce de leche i polovicom lješnjaka ili oraha (preferiram lješnjake).
I to je to! Od ove količine dobila sam oko 50ak božanstvenih keksića!!

6.
Brzo gotovi ali treba vam kalup, imala sam sreće pa sam kalup dobila od mog dragog ujaka! Kalup je stariji, iz Rusije, znam jer na njemu ima izlivena cijena. Sada se proizvode električni slični onima za vafle.