SVAKE SE NOĆI TRGNETE IZ SNA U ISTO VRIJEME? Evo što to sve može značiti

Našim tjelesnim funkcijama upravlja naš unutrašnji sat. Ali, stanje našeg duha i naše fizičko zdravlje usko su povezani. Tradicionalne kineske metode liječenja temelje se, između ostalog, na obrascima plasmana energije i njenog protoka kroz tijelo. Ukratko, u toku 24 sata, naše tijelo posvećuje različite tipove energije različitim organima.

budjenje-sat

Ako ste primijetili da se noću često trgnete iz sna u isto doba, to može značiti da je protok energije blokiran ili pogrešno usmjeren, što remeti prirodnu ravnotežu organizma. Pogledajte s kojim organima je povezano buđenje u određeno vrijeme i na što biste trebali obratiti pažnju.

Između 9 i 11 navečer

U ovo doba, većina ljudi odlazi na spavanje. Naš endokrini sustav uspostavlja ravnotežu i enzimi se obnavljaju, a razine hormona koji su nam nepohodni da bismo utonuli u san polako rastu.
Ako ni oko 11 navečer ne možete zaspati, vjerojatno ste mentalno “zaglavljeni” u danu za vama ili ste već prešli na planiranje sutrašnjeg dana.

Vašem duhu i tijelu neophodan je odmor. Pokušajte se opustitti. Osim dnevne tenzije, uznemirenost u ovo doba može biti i posljedica nepravilnog načina prehrane. Ako jedete loše ili kasno, vrlo je vjerojatno da ćete imati problem s uspavljivanjem.

Između 11 navečer i 1 ujutro

Ako se često trgnete iz sna u ovo doba, vjerovatno niste u ravnoteži “sami sa sobom”. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, između 11 navečer i 1 ujutro yin energija transformira se u yang. Yang je visoko aktivan i vaše tijelo bi u ovom razdoblju trebalo skladišti energiju za sljedeći dan.



Ako se u to doba budite, radite na ljubavi prema sebi i na samopoštovanju. Dajte sve od sebe da prevladate uznemirenost i “uštedite” energiju. Na fizičkom planu, ovo je vrijeme kada žučna vrećica razgrađuje masti. Ako se trgnete iz sna u ovo doba noći, vjerojatno prehranom unosite previše nezdravih masti.

Između 1 i 3 ujutro

U ovo doba se događa detoksikacija organizma i tijelo se obnavlja. Jetra razgrađuje toksine i oslobađa ih se, stvara se nova, svježa krv. Ako se iz sna trgnete u ovo doba noći, puni ste bijesa, frustracija i negativnih emocija. Buđenjem, tijelo vam šalje signal da se morate riješiti ovih “duhovnih” toksina, prije nego što tijelo i fizički počne patiti.

Između 3 i 5 ujutro

Ovo je vrijeme kad se obnavljaju pluća, a tijelo je preplavljeno kisikom. Neka vam bude ugodno toplo kako biste olakšali obavljanje tjelesnih funkcija. Ako se budite o ovo doba noći, pokušajte se opustiti radeći vježbe disanja. Problemi s plućima i disanjem često su povezani s kroničnim osjećajem tuge ili žaljenja zbog nečega.

Između 5 i 7 ujutro

Svi toksini koje je tijelo razgrađivalo tijekom noću sada se izbacuju iz sustava. Debelo crijevo je aktivno pred jutro. Ako se nepravilno hranite ili jedete kasno, to može biti uzrok buđenja pred zoru.

Izvor: net.hr