SVECANA MAJONEZ SALATA – ZA SVE LJUBITELJE OVAKVIH SALATA POKLANJAM VAM OVAJ FANTASTIČAN RECEPT



SASTOJCI
200 g mrkve
200 g smrznutog graska
350 g krompira
1 nakisela jabuka osrednje velicine + sok limuna
250 ml vode ,so i biber po ukusu

1 kesica zelatina ( 7 g )
6 velikih kasika majoneza
3 velike kasike pavlake
6 kom jaja
paprika , lisce persuna za dekoraciju



PRIPREMA
Oguliti mrkvu i krompir pa ih iseci na sitne kockice. U vecu serpu staviti isecene kocke krompira i mrkve ,dodati smrznuti grasak i naliti sa hladnom vodom,oko prsta iznad povrsine povrca. Dodati soli i bibera prema ukusu i skuvati povrce. Oguliti jabuku i nju takodje iseckati na sitne kockice pa je preliti sa kasiku – dve soka od limuna da ne pocrne.



Takodjer skuvati tvrdo jaja pa ih ohladiti .Kada je povrce skuvano procediti ga, sacuvati 250 ml vode u kojoj se povrce kuvalo. U prohladjenu vodu dodati kesicu zelatina , dobro izmesati da se zelatin otopi, zatim dodati povrce, seckanu jabuku, umesati majonez i kiselu pavlaku. Sve dobro sjediniti.
Modlu u koju ce se sipati salata obloziti prozirnom foliom ali tako da krajevi folie vise preko ivica . Prvo u modlu sipati sloj salate oko 1,5 cm debljine, poredjati skuvana jaja po duzini i onda pazljivo kasikom sipati ostatak povrca.

Krajeve folije prebaciti preko povrsine salate. Staviti salatu na hladjenje najbolje preko noci da se stegne. Ohladjenu salatu prebaciti na tanjir na kom ce se servirati i ukrasiti je po zelji .

Modla u kojoj sam ja pravila salatu je dimenzija 28 x 13 cm a dubine 6 cm, i sva pripremljena salata je fino stala u modlu.