Sastojci 16 osoba
Biskvit x2
3 jaja
3 žlice vruće vode
3 žlice Šećera ( kristal)
2 žlice Glatkog brašna Podravka
2 žlice kakaa u prahu Dolcela
Krema
700ml mlijeka
2 Pudinga vanilin Dolcela
150gr Šećera ( kristal)
600ml Slatkog vrhnja Dolcela
500gr pirea od butternutt tikve
20gr Mljevene želatine Dolcela
Priprema
1.
Tikvice oprati, izrezati i očistiti od sjemenki. Staviti ih peći u pećnicu na 180C oko sat vremena. Mora biti mekana kad se ispeće. Žlićicom odvojiti meso i napraviti pire.
2.
Od šećera, pudinga od vanilije i mlijeka skuhati kremu. Staviti ju da se hladi.
3.
Cijela jaja miksati sa vodom. Kad se zapjene dodati šećer i dobro izmiksati. Dodati prosijano brašno i kakao. Izmiješati lopaticom.
4.
Staviti peći na 180C oko 10min. Ovisi o pećnici.
5.
Ispeći dva takva biskvita.
6.
Slatko vrhnje dobro ulupati u šlag.
7.
Želatinu staviti da bubri sa 8 žlica hladne vode.
8.
Kremu dobro izmiksati i dodati joj izlupano slatko vrhnje.
9.
Sve dobro sjediniti i dodati pire od tikvice
10.
Želatinu otopiti i dodati kremi. Sve dobro izmiksati
11.
Filovanje: biskvit > ½ kreme > biskvit > ½ kreme
12.
Ukrasiti ribanom čokoladom i šlagom
Posluživanje
Tortu dobro ohladiti i poslužiti 🙂
Izvor: coolinarika.com