SASTOJCI
ZA BISKVITNO TIJESTO
4 cijela jaja
1 šalica šećera
2 vrećice vanilin-šećera
2 žlice kakao-praha/čokolade u prahu/
2 žlice mljevenog cimeta
2 žlice tekućeg meda
1 šalica griza/fine pšenične krupice/
1/2 vrećice praška za pecivo
1 šalica hladnog mlijeka
1 šalica mljevenog rogača
1/2 šalice ulja
šaka sjeckanih oraha/badema ili lješnjaka/
50g. suhog grožđa/ja ga ne stavljam/
4 manje naribane jabuke
ZA ŠEĆERNI SIRUP/PRELJEV
1 šalica vode
1 šalica šećera
1 vrećica vanilin-šećera
malo ruma po ukusu
ZA ČOKOLADNI PRELJEV
150g. tamne čokolade za kuhanje
50ml. slatkog tekućeg vrhnja
2 žlice ulja
malo šećera u prahu,par žlica
veličina šalice/180-200ml./
veličina posude za pečenje/25x35cm./
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
PRIPREMA
Pijenasto miksajte cijela jaja,sa šećerom i vanilin-šećerom.Dalje radite ručno,jer vam nije potreban mikser.Sve sastojke izmiješajte,.
Posudu za pečenje premažite maslacem i pospite s grizom.Ulijte pripremljenu smijesu,ako je potrebno,poravnajte površinu.Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici,na 200C. 25. minuta.
Kolač ohladite,pa ga prelijte vrućim pripremljenim sirupom.Neka se ponovo ohladi.
Izrežite kolač na kocke,pa ga prelijte čokoladnim preljevom.Držite na hladnom,i poslužite drugi dan.
Izvor:http://www.coolinarika.com/