PRILOG ILI VEČERA: ISPECITE KROMPIR NA OVAJ NOVI ŠVEDSKI NAČIN!!!



Potrebni sastojci:
6 krompira srednje veličine 2-3 čena bijlog luka

2 kašike maslinovog ulja
30 g putera
Morska so, svježe mljeveni biber

Priprema:
Krompir dobro operite, ne morate ga guliti posebno ako je u pitanju mladi krompir, a rernu uključite da se grije na 220C.
Krompire režete tako da ga stavite na dasku za rezanje i sječete na tanke šnite, ali ne idete skroz do kraja, jer krompir treba da bude u jednom komadu, 3-4 milimetra pre kraja stanite sa sječenjem.
Kad ste isjekli krompir, poslažite ga na pleh za pečenje, između šnitica stavite malo bijlog luka i putera, prelijte krompir maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pecite otprilike 40 minuta, piše
Ovako pripremljen krompir možete poslužiti uz meso, ali i kao grickalice sa malo kajmaka i svježeg sira.



« NIKAD BOLJE NISMO PROBALI: POGAČICE KOJE SE TOPE U USTIMA (30 MIN PEČENJA) GRAŠAK VOLIM NA SVE NAČINE ALI OVAJ RECEPT MI JE NAJ, NAJ »