BLOODY BERRY VOCNA TORTA
SASTOJCI
BISKVIT ČOKOLADNI
300 gr brašna
100 gr kakaoa
260 gr šećera
1,5 žličica praška za pecivo
2 žličice sode bikarbone
prstohvat soli
250 ml mlijeka
1 žličica ekstrata vanilije
125 ml ulja
250 ml ključale vode
2 cijela jaja
KREMA OD VANILIJE
1 l mlijeka
150 gr šećera
2 vrećice vanilin šećera
2 žličice ekstrata vanilije
3 pudinga od vanilije
125 gr margarina
2 vrećice šlaga u prahu
VOĆNA KREMA
450 gr zamrznutog mix voća
150 gr šećera
100 ml vode
70 gr gustina
7 žlica vode
50 gr margarina
DEKORACIJA:
400 ml vrhnja za šlag
ČOKOLADNI BISKVIT
1. Suhe sastojke pomiješajte.
2. Posebno dodajte jaja, mlijeko, ulje i ekstrat vanilije, sjedinte tek toliko da se sastojci povežu.
3. Smijesi postepeno dok miksate dodavajte pripremljene suhe sastojke i na kraju prokuhanu vodu.
4. Na dno kalupa 26 cm postavite masni papir i izlijte pripremljenu smijesu za biskvit.
pripremljena-smijesa-za-biskvit
5. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 35-40 min.
ispeceni-biskvit
6. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, a onda ga možete prerezati na tri dijela.
KREMA OD MIX VOĆA
1. Zamrznuto voće ostavite da se otpusti, mada je meni na pola ostalo zamrznuto što ne smeta.
2. Stavite voće u lončić zajedno sa vodom i šećerom, te na srednjoj vatri ostavite da prokuha.
3. Gustin pomiješajte sa 7 žlica vode, te ga ukuhajte u voće, nastavite na srednjoj vatri kuhati sve zajedno dok se krema ne zgusne.
4. Kada kremu sklonite sa vatre dodajte margarin i miješajte dok se ne istopi.
5. Sve zajedno ostavite da se ohladi.
vocna-krema
VANILIN KREMA
1. Pudinig, šećer i vanilin šećer razmutite sa malo mlijeka, a u ostatak dodajte aromu vanilije i stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljeni puding i kuhajte dok ne postane gust.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Dodajte margarin sobne temperature, te zajedno izradite.
5. Na kraju dodajte prah za šlag i miksajte dok krema ne postane pijenasta.
krema-od-vanilije
SLAGANJE
1. Biskvit
2. Pola voćne kreme
3. 1/3 vanilin kreme
4. Biskvit
5. Druga polovina voćne kreme
6. Druga trećina vanilin kreme
7. Biskvit – ukoliko se sredina malo napiri, možete ju odrezati
8. Ostatak vanilin kreme
9. Šlag
10. Ostavite u frižideru da prenoći i tako se stegne.
slaganje-torte
detalji-torte-dekoracija
izvor: kolaci.biz