“PIROSKE IZNENADJENJA” HEM IZNENDJENE UKUSNO HEM ZA POLA SATA!



Iznenadjenje je u nadjevu. Kada zagriznete pazite da ne izgorite usta: -)).
SASTOJCI
Za testo potrebno je
500 gr kiselog mlijeka
3 komada jaja
30 gr svjezeg kvasca
1 kafena kasika secera
po ukusu soli

odredjena kolicina brasna tip 400
2 supene kasike ulja

ZA NADJEV POTREBNO JE
200 ml ketchupa
200 gr dimljene prsute
200 gr sampinjona
200 gr tvrdog kackavalja
1 veca glavica crnog luka
150 gr ociscenih crnih maslina
malo origana

ZA PRŽENJE POTREBNO JE
odredjena kolicina ulja



PRIPREMA
NADJEV:
1.
Dimljenu prsutu iseci na make kockice.
2.

Masline ocistiti od kostica.
3.
Crni luk ocisriti, podjeliti na pola a potom na tanke listice.
4.
Kackavalj iseci ma tanke listove.
5.
Kore nadjevati nadjevom

IZRADA TJESTA, KORA I NADJEVANJE:
1.
Od sastojaka za testo. Po potrebi dodati brasno tako da se dobije meko dizano tjesto. Ostaviti da se tjesto odmori bar 30 minuta.
2.
Kada dobiveno tjesto udvostruci svoju zapreminu izruciti na ravnu povrsinu. Tjesto podjeliti na loptice velicine po vasoj volji.
3.
Oklagijom loptice razviti u koru.
4.
Koru namazati ketchupom i nadjevati nadjevom.
5.
Zaciniti origanom.
6.
Prvo saviti 1/3 kore, a onda i drugu trecinu. Krajeve malo zaljepiti.
7.
Gotovo savijenu koru prziti sa svih strana, u rebrasti tiganj, na vrelom ulju.
8.
Gotovo przene piroske sluziti tople.

http://www.coolinarika.com/