Savijača od lisnatog tijesta i jabuka



Sastojci
1 pakovanje zamrznutog Lisnatog tijesta Podravka
100 g piškota
1 kg jabuka
sok od jednog limuna
1 žličica naribane limunove korice
4-5 žlica Džema marelica Podravka
2 žličice Cimeta mljevenog PodravkaPriprema
1.
Pola količine očišćenih i oguljenih jabuka naribajte, a ostalu polovicu narežite na tanje ploške. I naribane jabuke i one narezane na ploške nakapajte limunovim sokom, začinite cimetom i naribanom limunovom koricom.
2.
Lisnato tijesto razvaljajte, po njemu rasporedite polovicu razmrvljenih piškota, nadjeva od jabuka i razmućenog džema od marelica.
3.
Lisnato tijesto zarolajte, izbodite vilicom i stavite u pleh. Postupak ponovite i s preostalim lisnatim tijestom.
4.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-25 minuta.
Posluživanje
Pečene savijače malo ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.



http://www.coolinarika.com/