Medenjak na najbrži i najlakši način.



Sastojci  6 osoba
2 šolje šećera
2 šolje mlijeka
pola šolje ulja
1 vrećica prašak za pecivo
2-3 žlice mješavine za medenjake
3 šolje brašna
3-4 žlice meda
7-8 žlica džema
100g čokolade za kuhanje
3 žlice kakaa ( po želji )

Priprema
1.
U posudu staviti mlijeko i šećer. Miksati sve dok  se šećer ne istopi. U to dodati brašno, prašak za pecivo i ulje. Te začin za medenjake. (KOTANY). Po želji staviti malo kakaa. (ali može i bez njega). Sve zajedno umutiti dok se ne dobije glatka smjesa.
2.

 Posudu za pečenje (tepsiju) namazati uljem ili maslacem. (po želji). Smjesu istresit u tepsiju. Peći 15-20min na 200 stepeni.
3.
Nakon što je kolač pečen. Premazati ga medom, pa onda džemom (od šljiva ili šipka). I ostaviti ga da se malo ohladi.
4.
Za kraj istopiti čokoladu i preliti je po kolaču. Staviti u frižider 15-tak minuta i onda uživajte.