Panna cotta sa kavom i čokoladom



Sastojci
4 dl slatkog vrhnja za šlag
4-5 žlica šećera
1 žličica mljevene crne kave(za tursku kavu)
1 vrećica-14 g instant cappuccino classic kave
10 dag tamne čokolade
10 g Mljevene želatine Dolcela i 4 žlice vode za pripremu želatine
još
2 dl slatkog vrhnja tučenog u šlag
malo mljevene kave za ukrašavanje

Priprema
1.
Želatinu pripremite po upustvu na vrećici,neka bubri.
2.
Čaše oplahnite vodom,i nakosite ih ako vam je do kosina.Ne da li vam se,slobodno preskočite ovaj korak.

3.
U slatko vrhnje uspite šećer,obje kave i čokoladu i stavite zagrijavati.Miješajte dok se čokolada ne otopi,i sadržaj skoro počne kuhati.Maknite s ploče i umiješajte pripremljenu želatinu.Miješajte dok se želatina ne otopi.



4.
Pažljivo rasporedite smjesu u čaše i stavite na hlađenje.

5.
Kad se krema ohladila,ukrasite je nježno tučenim slatkim vrhnjem,pospite malo kavom i-uživajte u kavici koja to nije.Dobar tek!

Izvor: coolinarika.com