TORTA OD ČOKOLADE I JAGODA



Tijesto:
6 jaja
200 g šećera
200 g maslaca
100 g popečenih mljevenih lješnjaka
2-3 žlice kakaa
100 g čokolade
Krema:

225 g vrhnja
500 g mascarponea
75 g smeđeg šećera
200 g naribane bijele čokolade
1 šećer s burbon vanilijom
Za ukrašavanje:
250 g jagoda

Postupak:
Namastite kalup za tortu promjera 25 cm i lagano ga pobrašnite. Istresite višak brašna. Dobro izmiksajte šećer i maslac, dodajući jedan po jedan žumanjak.
Miksajte sve dok se šećer više ne osjeća. Rastopite čokoladu i ostavite je da se malo ohladi. Istucite bjelanjke u čvrst snijeg.
U smjesu od žumanjaka ručno dodajte lješnjake, kakao i rastopljenu čokoladu te na kraju snijeg (nježno, tako da ne splasne, miješajte samo u jednom smjeru).
Pecite na 180°C 40 minuta, pustite da se ohladi i potom izrežite tijesto na dva sloja. Za kremu istucite vrhnje u čvrst šlag pa mu lagano ručno primiješajte mascarpone i sve ostale sastojke.
Kad se tijesto ohladilo, složite tortu. Na prvi dio tijesta namažite pola kreme, zatim prekrijte drugim dijelom tijesta i premažite ostatkom kreme. Ukrasite jagodama.