RISUS!
Ovaj osmijeh ( RISUS ) posvetit’ ću mojoj mlađoj punoljetnoj kćeri za koju je i bio napravljen. Dok ovo pišem ona u crkvenom bendu Risus ima probu i s osmijehom na licu ulazi u svijet nas odraslih… 😉
Sastojci
Tamni biskvit
5 bjelanjaka
15 dag šećera
15 dag mljevenih prženih lješnjaka
3 rebra tamne čokolade ( od 20 dag )
3 žlice brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
Bijeli biskvit
5 bjelanjaka
15 dag šećera
5 žlica brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
1 žlica ulja
Krema
10žumanjaka 20 dagšećera 1 vrećicapudinga od vanilije 3 dclmlijeka 1maslac ili margarin 10 dag krupno mljevenih lješnjaka
Sastojci
Tamni biskvit
5bjelanjaka 15 dagšećera 15 dagmljevenih prženih lješnjaka 3 rebra tamne čokolade ( od 20 dag ) 3 žlicebrašna 1/2 vrećicepraška za pecivo
Bijeli biskvit
5bjelanjaka 15 dagšećera 5 žlicabrašna 1/2 vrećicepraška za pecivo 1 žlicaulja
Krema
10 žumanjaka 20 dag šećera 1 vrećica pudinga od vanilije 3 dcl mlijeka 1 maslac ili margarin 10 dag krupno mljevenih lješnjaka.
Priprema
Tamni biskvit
Bjelanjke dobro izmiksati, dodati šećer i još miksati da bude čvrst snijeg.
U to dodati brašno, pola pecivnog praška, lješnjake i na kraju rastopljenu čokoladu, lagano promiješati.
Staviti u tepsiju ( 25×37 ) na pek papir i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 min.
Svijetli biskvit
Bjelanjke dobro izmiksati, dodati šećer i nastaviti s miksanjem dok ne bude čvrsto.
U to dodati brašno , pecivni prašak i ulje, te lagano promiješati.
Peći na pek papiru na 180 °C oko 20 min.
Krema
Žumanjke i šećer pjenasto izmiksati, dodati puding i malo mlijeka, te izraditi da ne bude grudica.
Ostatak mlijeka prokuhati, maknuti s vatre i u njega sipati žumanjke s pudingom, lagano mješati na vatri dok ne bude dovoljno gusto.
U tako toplo dodati komadić maslaca ili margarina, promiješati i ohladiti.
U hladno dodati ostatak izrađenog maslaca i krupnije mljevene lješnjake.
Slaganje: Tamni biskvit-krema-bijeli biskvit-krema
Na kolač možete staviti slatko vrhnje, mljevene lješnjake, poprskati čokoladom ili već nešto peto po vašem odabiru…;)
Daljnji postupak: Slikati, jesti, objaviti…nužno tim redoslijedom 😉
http://www.coolinarika.com