RASKOŠNI KREMASTI KOLAČ



Sastojci
Kore
10 bjelanjaka
40 dag šećera
5 dag kakaa
15 dag oraha
15 dag brašna

Krema
7 dl mlijeka
10 žumanjaka
25 dag šećera
2 vanilin šećera
3 žlice gustina
4 žlice brašna
25 dag margarina
2 žlice ruma
čoko glazura
10 dag čokolade
3 žlice ulja

Priprema
1.
Najprije izrezati 6 papira za pečenje ili aluminijske folije na veličinu 28×33.
Bjelanjke tući u čvrst snijeg, a zatim postupno dodavati šećer! Izraditi u gustu i glatku smjesu.
Posebno izmiješati brašno, kakao i mljevene orahe pa dodavati smijesi od bjelanjaka i šećera mješajući lagano pjenjačom.

Gotovu smijesu podijeliti u 6 jednakih zdjelica ili tanjurića. Uzeti jedan list papira za pečenje, staviti ga na preokrenuti lim i na njega istresti smjesu iz jedne zdjelice, razmazati žlicom ravnomjerno po papiru, dobro poravnati i peći nekih 10 min na 150 C. Gotove kore staviti na ravnu površinu dok se ne ohlade. Postupak ponoviti i s ostalom smjesom.
2.
Za kremu najprije izmiksati žumanjke sa šećerom pa dodati brašno, gustin i 2,5 dl mlijeka, izmiksati u glatku smjesu i dodati preostalom prokuhalom mlijeku! Kuhati 10-ak min da se krema zgusne!
U mlaku kremu dodati omekšali margarin izrezan na listiće, rum i vanilin šećer. Dobro izraditi mikserom.
Kremu podijeliti na 5 jednakih dijelova pa filati kore! Zadnja mora biti kora!
Malo opteretit kolačić da se kore i krema sljube, a zatim preliti glazurom.
3.
Za glazuru otopiti čokoladu i ulje na pari! Preliti kolač. Ostaviti do idućeg dana i onda rezati na kocke!