Izraelki “Krembo”

Sastojci
4 osobe

Biskvit:
70g gorki kakao praha
240 ml vode
250g Šećera ( kristal)
200g maslaca
8 žutanjaka
190g Pšenično glatko brašno Podravka
1 Prašak za pecivo Docela
Krema/nadjev/bijela meringa:
8 bjelanjaka
300g Šećera ( kristal)
2 Pudinga vanilin Dolcela
Preljev:
50g gorki kakaa u prahu Dolcela
50g šećera (kristal)
80ml Prirodne izvorske vode Studena
100g maslaca
100g čokolade za kuhanje
Priprema
1.
Odvojite žumanjke od bjelanjak.U lončić stavite maslac ,kakaa,vodu ,šećer ,pustite da se sve otopi i poveže.Maknete sa vatre. Izmiješate lagano žumanjke pa dodate brašno pomiješamo s a pecivnim praškom izmješajte kratko pa dodate otopljenu smjesu.Nastavite miješati dok se sve ne poveže u glatku smjesu

2.
Stavimo peći na 160C/25 min u protan koji smo prije toga zamastili i po brašnili ili stavili papir za pečenje veličine otprilike 35x35cm.Pustimo da se biskvit ohladi narežemo na tri dijela. Za to vrijeme izradimo dobro bjelnajke sa šećerom dok pod prstima ne osjećamo više šećer pa dodamo puding izmiješamo u glatku smjesu.Stavimo dobivenu smjesu u slastičarsku vrećicu .Odkinemo vrh.Radimo trake od bijelnjaka po principu 5/3/2,na dnu 5 traka ,pa tri tri trake u sredini i na vrhu dvije trake.Vratimo u pećnicu na 140C da se sve peče još 15 min.da meringa bude sjajna i glatka da se izvana ispeče/nasmije potamniti.

3.
Kad je gotova izvadite kolač i ostavite ga ohladiti .Napravite preljev tako da sve sastojke osimčokolade stavite u lončić zagrijete i otopite ,maknete sa vatru pa dodate nasjeckanu čokoladu miješate dok se čokolada ne rastopi a onda pustite da se malo ohladi.Lagano ohlađeno prelite preko meringe .Pustite da se sve hladi sat /dva u frižideru.

4.
Servirate ohlađeno i narezano toplim nožem kojeg ste zagrijali u vrućoj vodi obrisali kuhinjskim papirom.