CHOCO CHEESEAKE



Bijela i tamna cokolada, sir i limun….jako fino i brzo za sve prilike



SASTOJCI
• 500 g sjezeg sira
• 500 ml vrhnja za slag
• 40 g secera u prahu

• 2 vanil secera
• 50 g bijele cokolade
• 50 g tamne cokolade
• 1 instant zelatina Dolcela
• 1/2 limuna (naribana korica)

podloga
• 300 g integralnih keksa
• 140 ml mlijeka
• sok pola limuna

PRIPREMA
Kekse samljeti i preliti ih mjesavinom hladnog mlijeka i soka limuna, dobro rukama izmijesati i utisnuti na lagano namascen kalup promjera oko 23 cm.
Vrhnje miksati kratko, oko 1 minute, zatim dodati sir, secere i postepeno (uz stalno) miksanje dodavati zelatinu. Miksati oko 2 minute. Na kraju umijesati koricu limuna.
Smjesu podijeliti na 2 dijela.
Na pari otopiti bijelu i tamnu cokoladu (zasebno), ostaviti da se malo ohlade i u svaki dio kreme lagano, rucno umijesati cokolade.
Na podlogu staviti jednu pa drugu smjesu. Po zelji ukrasiti slagom, preliti coko glazurom ili samo posipati kakaom. Staviti u frizider oko 2 sata i posluziti.
Prije posluzivanja ostaviti oko 15 minuta na sobnoj temperaturi.

Izvor: https://www.coolinarika.com