ZAŠTO DA BACATE STARI KRUH KADA MOŽETE NAPRAVITI RUČAK SA NJIM NA KOME ĆE VAM SVI ZAVIDITI

Sastojci
60 dag starog kruha
10 dag suhe slanine

2 dcl mlijeka
1-2 jaja (ovisi o veličini i količini kruha)
malo brašna ako je potrebno
2 žlice sitno kosanog peršina
1 glavica kapule (luka)
sol, papr vegeta



Priprema
1.
Slaninu i kapulu (luk) suhu narezati na sitnije kockice, prepržiti na malo masti ili ulja u jednoj padeli (zdjeli). Kruh prepržen posebno preliti mljekom i pustiti da odstoji.

Sjediniti kad kruh upije mljeko pazi ni previše ni premalo, po ukusu dodati soli, papra, malo vegete i brašna (rijetko ga dodajem radije krušne mrvice), naravno i 1 jaje veće ili dva manja ali ovisi i o količini kruha) i sitno kosani peršin. Dobro promješati rukama i ukoliko je potrebno dodati brašno ili krušne mrvice kako bi smjesa bila kompaktna.
2.
Vlažnim rukama oblikujte okruglice i kuhajte 10-tak minuta u slanoj kipućoj vodi. Služiti kao prilog pećenju ili uz gulaš