TORTA TEPSIJA
SASTOJCI
Biskvit
7 jaja
200 gr šećera
2 žlice brašna
2 žlice gustina
150 gr mljevenih oraha
100 gr sjeckanih oraha
1/2 praška za pecivo
Krem
1/2 l mlijeka
200 gr šećera
3 vanilin šećera
2,5 žlice brašna
2,5 žlice gustina
1 margarin za kreme
Još
1 pak lisnatog tijesta
rum, mlijeko za biskvit
PRIPREMA
Lisnato tijesto razvaljati i peći na okrenutom plehu, pobrašnjenom, i dobro izbosti viljuškom. Tako dva puta da dobijemo dvije kore. Peći kratko samo malo da požuti.
Umutiti sastojke za biskvit i ispeći na 180 C. Ostaviti da se ohladi.
Natopiti hladan biskvit mlijekom i rumom.
Od pola litre mlijeka odvojiti malo, razmutiti sa brašnom i gustinom, pa pomiješati sve skupa sa mlijekom i šećerom i skuhati krem, samo dok se fino zgusne, uz stalno mješanje. U hladno izmiksati margarin.
Složiti lisnato tijesto, 1/2 krema, biskvit, krem, lisnato tijesto.
Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.
Izvor:http://www.coolinarika.com/