PERFEKTNO DOBAR KOLAČ TOLIKO UKUSAN DA ĆETE ZABORAVITI NA SVE DRUGE!+



SASTOJCI:

Jednu od dvije crne kore 2X:

4 jaja,
4 kašike šećera,
1,5 kašika griza,
3 kašike kakaoa,
4pola žličice praška za pecivo
Bjelu kora:



6 bjelanjaka,
300g šećera,
1 kašika griza,
1 kašika sirćeta
Fil krema:
6 žumanjaka,
250g šećera u prahu,
200g bijele čokolade za kuhanje,
1 vrečica šlag kreme od vanilije,
50 ml mlijeka
Spoljašnja / bijela krema

3 vrećice šlag pjene,
200 ml mlijeka,
4 kašike šećera posuti sa malo mljevenih lješnjaka i mrvicama čokolade
PRIPREMA:



1. 2 crne kore / biskvita mutiti jaja sa šećerom, izmješati prašak za pecivo sa grizom miksati griz sa smjesom jaja dodati kakao i sve dobro izmješati namastiti posudu sa uljem i posuti brašnom preporučeni promjer tepsije 25-30 cm peći u zagrijanoj pećnici 180°C oko 10 min.

2. Bjeka kora / biskvit ‘mutiti bjelanjke sa šećerom dodati griz i sirće, sve dobro izmješati kao što je prikazano na videu prilikom pećenja bijela kora ce ispucati i narasti do 7-8 cm

3. -Fil krema umutiti šlag kremu sa mlijekom mutiti dobro, sastaviti i izmješati šlag kremu i smjesu jaja i šećera u prahu, dodati rastopljenu bijelu čokoladu i sve dobro izmješati – Bjela krema sastaviti sve sastojke potom sve dugo mješati u snijeg –



Sastaviti tortu crna kora-fil krema-bijela kora-fil krema-crna kora -jednakomjerno rasporediti bijelu kremu spolja, – posuti sa malo mljevenih lješnjaka i mrvicama čokolade

coolinarika.com