KREMASTI I LAGANI – KOLAČI TRICOLORE! U DANAŠNJEM TEKSTU SA VAMA DELIMO SAVRŠEN RECEPT ZA KREMASTE TRICOLORE KOLAČIĆE KOJI ĆE ULEPŠATI SVAKU TRPEZU!

Potrebni sastojci:

Za čokoladni sloj:

– 120 gr krem sira

– 200 gr prah šećera

– 250 gr mlečne čokolade (istopljene i prohlađene)

Za malinasti sloj:

– 120 gr krem sira

– 200 gr prah šećera

– 250 gr bele čokolade (istopljene i prohlađene)

– kašičica ekstrakta maline
– kap, dve crvene boje za hranu

Za beli sloj od vanile:

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
– 120 gr krem sira

– 200 gr prah šećera

– 250 gr bele čokolade za kuvanje (istopljene i prohlađene)

– kašičica vanil ekstrakta

Priprema:

Sva tri fila pripremaju se po istom principu:

– Prvo umutiti krem sir, dok ne postane vazudšast i lagan, zatim dodati prah šećer, pa istopljenu čokoladu.

Dobro izmešati da se boja ujednači.

U pleh koji ste prethodno obložili pek papirom sipati prvo čokoladni sloj, pa ga odložiti u frižider na 15-tak minuta da se stegne.

Kada se čokoladni sloj stegao, dodati mu sloj od malina, pa ga takođe odložiti u frižider dok se ne stegne. Isto ponoviti i sa trećim, slojem od vanile.

Kada poređate sva tri sloja, ostavite u frižideru minimum 2 sata ili preko noći.

Za serviranje, secite kockice.