Sastojci
Kore
175 g brašna
1 žlica margarina
pola dl kiselog vrhnja
50 g šećera
na vrh žličice sode bikarbone
malo mlijeka ako je presuho tijesto
1 ravna žlica kakaa u prahu
Krema
300 g jagoda
500 g svježeg sira
30 g šećera u prahu
1 vrećica želatine u prahu
1 šlag fix
2 vanilin šećera
2 dl slatkog vrhnja
i još
šećer u prahu za posipanje
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Coolinarika zna koji su recepti najbolji!
Uz newsletter
znat ćeš i ti!
E-mail adresa
Dnevni Mjesečni
PRIJAVI SE
Priprema
Kore
1.
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, i ako bude presuho dodajte par kapi mlijeka, kako bi lakse umijesili.
2.
Stavite tijesto koje ste zamotali u foliju na 15-tak minuta u hladnjak.
3.
Podijelite na tri jednaka dijela, i svaki dio razvaljajte tanko promjera 26X17 cm (toliki je pleh u na kojem sam pekla).
4.
Okrenite pleh na drugu stranu, pobrašnite ga i svaku koru pecite cca 5-10 minuta na 180 stupnjeva.
5.
Obavezno izbockajte tijesto.
6.
Kore ohladite, a iako su malo neravne odrežite krajeve prema obliku pleha.
Krema
1.
Sir, vanilin šećer i šećer u prahu dobro izradite.
2.
Jagode operite, osušite na kuhinjskom papiru i prerežite na pola.
3.
Jednu želatinu otopite sa 5 žlica vode i ostavite da nabubri.
4.
Želatinu otopite na slaboj vatri i umiješajte u sir, stavite 10tak minuta u hladnjak.
5.
Za to vrijeme istucite slatko vrhnje sa šlag fixom i vanilin šećerom, umiješajte ga u sir, dodajte jagode i dobro promiješajte.
6.
Stavite prvu koru u pleh ili na površinu na kojoj će kolač stajati, stavite kremu, pa opet koru, krema i završite s korom, koju ćete kasnije posipati sa šećerom u prahu.
7.
Kolač dobro ohladite – najbolje preko noći i režite na kocke
Posluživanje
Umjesto jagoda možete koristiti bilo koje svježe ili konzervirano voće.
Za veću količinu poduplajte sastojke za tijesto, a za kremu nije potrebno povećavati količinu sira, nego samo voća i slatkog vrhnja.
Još jedna slikica
IZVOR:Cool Chef netherland