Košarice s kremom od jagoda


Napokon sam dočekala jagode, moje najdraže voće. Kako im sezona ne traje dugo, sada sumanuto pripremam slastice od ovog voća da mi kasnije ne bude žao što sam propustila ;-)  Moj sin ima naviku jesti jagode bez šećera. To mu je sasvim normalno.Sjećam se dok je još bio mališan od 4 godine kako se moja mama čudila i govorila mi:" stavi mu malo šećera, ukusnije je!"Nisam ju slušala jer sam smatrala da navike koje su nama stvarali i nisu nužno potrebne. Ako se dijete od malena navikne voće jesti bez šećera, šlaga i dodataka, to će mu biti najnormalnije.Tako smo, tvrdoglavo odbijajući savjete, stvorili zdrave navike. U to vrijeme sam i spravljajući sok od naranče i limuna koristila žličicu meda ili ništa. Dijete se nikada nije bunilo. Ovaj fini desert je bez glutena. Košarice ne sadrže brašno već samo kokos i lješnjake. Krema je od indijskih oraščića i jagoda uz dodatak meda. Ovaj recept za košarice je jednostavan i brzo gotov. Vi naravno možete umjesto ove kreme staviti jogurt i narezano voće ili rastopljenu čokoladu. Bit će jednako ukusno i originalno. Užina sutra za školu riješena, a i današnji desert.



Sastojci  6 osoba
ZA KOŠARICE:
150 g mljevenih lješnjaka
150 g kokosovog brašna
2 pjenasto izrađena bjelanjka( ne trebate ih tući u snijeg)
ZA KREMU:
200 g indijskih oraščića(namakanih u vodi 2-3 sata ili preko noći)
2-3 žlice meda
šaka domaćih jagoda
malo mlijeka(može kravlje, bademovo, zobeno)



  Priprema
1.
sastojke za košarice dobro promiješajte da bjelanjak sve poveže u ljepljivu masu
Otprilike 1 žlicu smjese stavljajte u kalupe za muffine koje ste obložili papirom za pečenje. Prstima smjesu utisnite prema obliku kalupa. Stavite peći u pećnicu na 160-170 C 15 minuta. Dok se ne primi boja po rubovima
Izvadite i odmah odstranite papir. Kad se ohladi bit će teško.

2.
Namočene oraščiće bez vode stavite u blender s jagodama i medom pa dodajte malo mlijeka i sve izradite u gustu kremu.
Punite košarice i za ukras dodajte na vrh narezane jagode.