Sastojci
Kora:
8 bjelanjaka
8 kašika šećera
200 g kokosovog brašna
4 kašike ulja
Fil:
8 žumanjaka
8 kašika šećera
150 g mliječne čokolade
150 g omekšalog margarina
100 g mljevenog keksa
Priprema
1.
8 bjelanjaka umutiti sa 8 kašika šećera u čvrstu masu,potom dodati kokosovo brašno i ulje.Staviti u podmazan pleh i peći 20 minuta na 180 stepeni.Vruću koru preliti sa toplim mijekom cca 1 dl.
2.
8 žumanjaka umutiti sa 8 kašika šećera,staviti na paru,dodati čokoladu,miješati i kad se čokolada otopi sknuti.U prohlađenu kremu dodati omekšali margarin i mljeveni keks.
3.
Ohlađenu koru filovati sa ohlađenom kremom.
4.
Ukrasiti slagom i uživati 🙂
Izvor: http://www.coolinarika.com/