Piletina sa orasima i gorgonzolom


Meni jedan od najdražih načina pripremanja piletine..Vrlo ukusan i brzo pripremljen..

Sastojci  4 osobe
4 kom pilećih fileta
100 gr gorgonzole
2 dcl vrhnja za kuhanje
1 šaka jezgre oraha.

 
Priprema
1.
Pileće filete isjeći na šnicle debljina po želji. Ja volim malo tanje, al nemojte pretanke da ne pucaju..Ako su debele mogu se malo istući.
Orah jezgro isjeći na komadiće.
Oštrim nožem napraviti male rupice po mesu  i ubaciti komadiće oraha.Posoliti šnicle.

2.
Na malo ulja prepeći šnicle.Kada porumene dodati na to gorgonzolu na komadiće i malo sačekati da se otopi pa preliti sa vrhnjem. Pustiti da baci ključ dva da se malo zgusne.

Posluživanje
Služiti uz njoke, tjesteninu, rižu ili uz neko povrće i salatu