Oblatne sa biskvitom



Sastojci

dvije oblatne

za biskvit

9 bjelanjaka

37 dag šećera (kristal)

18 dag margarina

15 dag rezanih oraha

15 dag suhih grožđica

22 dag brašna

od 1 limuna sok

Krema

9 žumanjaka

27 dag šećera u prahu

20 dag margarina

od jednog limuna naribane korice


Priprema

1.

Pripremiti sve sastojke za ovaj kolač.

2.

Izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg, postupno dodavajući šećer i limunov sok. Zatim lagano umiješati orahe, grožđice i brašno.

3.

Lim za pečenje (veličine oblatne) prekriti papirom za pečenje i na njega prebaciti pripremljeno tijesto za biskvit.

4.

Ravnomjerno rasporediti tijesto po limu za pečenje i staviti ga u zagrijanu pećnicu na temperaturu od 180°C i peči 20 minuta.

5.

U međuvremenu žumanjke i šećer pjenasto izmiješati i kuhati na pari dok se ne postigne potrebna čvrstoća…..

6.

……a zatim dodati na listiće narezani margarin i dobro izmiksati u finu kremu.

7.

Jednu oblatnu ( sa glatkom stranom dolje) premazati polovicom kreme.

8.

Na premazanu oblatnu položiti ispečeni biskvit i premazati ga drugom polovicom kreme.

9.

Biskvit pokriti drugom oblatnom (sa glatkom stranom dolje) i pritisnuti sve prikladnim utegom. Ostaviti kolač preko noći a zatim ga rezati na željene komade.