FINA PITA OD JABUKA






Zašto nije obična nego fina? Saznat ćete kad je napravite i probate.

SASTOJCI
20 dag Pšeničnog oštrog brašna Podravka
20 dag Pšenično glatko brašno Podravka
20 dag omekšalog margarina
1/2 Praška za pecivo Docela
1 kom Vanilin šećer Dolcela

1 kom jaja i žumanjak
1 dl mlijeka
1 žlica vrhnja
1,5 kg naribanih jabuka
10 dag šećera
1 žličica Cimeta mljevenog Podravka
25 dag mljevenih oraha
10 dag šećera za orahe
1 žlica grožđica ili brusnica
1 žlica šećera u prahu

PRIPREMA
Tijesto za kore :
Miksaj margarin sa šećerom pa dodaj jaje i žumanjak , vaniliju. Dalje radi kuhačom. Dodaj mlijeko pa brašno sa pecivnim praškom i zamijesi glatko tijesto. Podijeli na dvije kore.

Na podmazanu tepsiju stavi prvu koru i na nju filu.
Jabuke i šećer se malo prodinsta na vatri te im se doda cimet i grožđice.( Ako nemate vremena ne morate dinstati jabuke )

Na koru u tepsiji stavite orahe pomiješane sa šećerom pa na njih stavite žlicom jabuke ( ne smeta ako su i vruće) . Poravnajte ih žlicom.

Stavite drugu koru i izbockajte vilicom.

Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta, ovisno o rerni. Mlaku pitu pospite šećerom u prahu .

Pitu izrežite na kocke i poslužite. U slast!

Izvor: coolinarika.com