Nova spolna bolest – izaziva sepsu, a otporna je na lijekove!!!




Može dovesti do neplodnosti – stručnjaci iz Velike Britanije upozoravaju na širenje nove vrste gonoreje koju je vrlo teško liječiti jer je otporna na gotovo sve antibiotike.

Vrlo je rijetka i vrlo opasna, upozoravaju britanski liječnici. Iz tamošnjeg Zavoda za javno zdravstvo upozoravaju kako se pojavila super-gonoreja, spolno prenosiva bolest koju je vrlo teško liječiti, a može uzrokovati neplodnost i dobivanje sepse. Kažu kako je ostao još samo jedan antibiotik kojim ju je moguće liječiti. Stručnjaci, također, upozoravaju kako će otpornost na antibiotike za ljudski rod postati veće zlo od karcinoma.

Za sad je poznato 34 oboljelih od super-gonoreje u Velikoj Britaniji, što je oko tisuću puta više nego oboljelih od gonoreje, a stručnjaci tragaju za svima s kojima su bili intimni. Kažu da rade sve što je u njihovim mogućnostima kako bi spriječili širenje ove bolesti i pozivaju građane da svakako koriste kondome, posebno ako imaju novog partnera. Inače, simptomi gonoreje pojavljuju se otprilike nakon dva tjedna, ali ponekad ih nema – u oko deset posto slučajeva, piše The Guardian .

Simptomi gonoreje kod muškaraca:
neugodan osjećaj tijekom moktrenja – bol ili peckanje
iscjedak iz penisa bijele, žute ili zelene boje
upala i natečenost kožiice koja pokriva vrh spolovila
ponekad nastaje neugodan osjećaj u testisima ili bol
Simptomi gonoreje kod žena:
neugodan osjećaj tijekom moktrenja – bol ili peckanje
iscjedak bijele, žute ili zelene boje
neugoda ili bol u donjem dijelu trbuha
krvarenje između dvije menstruacije
ponekad krvarenje tijekom i nakon seksa.

24sata.hr