MESNA ŠTRUCA MOJE BAKE! OD KAD ZNAM ZA SEBE OVO SPADA U MOJA OMILJENA JELA, A DANAS JE TO ISTO POSTALO I MOJIM KLINCIMA.
Izreka: “Jabuka ne pada daleko od drveta” – u našem slučaju potvrđuje to pravilo 100%. Ovo je recept moje drage bakice koja je bila prava majstorica u kuhinji…
Sastojci 4 osobe
400dkg mljevenog mesa
1 manja glavica luka
6 jaja
2 šnite (starog) kruha
sol
papar
krušne mrvice
Priprema
1.
Kruh namočite u vodu i pustite da malo odstoji.
2.
U meso umiješajte ocijeđeni kruh, sitno nasjeckanu glavicu luka, jedno jaje i začinite po ukusu (ja stavim samo sol i papar)
3.
Sve dobro promiješajte i ostavite smjesu da odstoji( napravim večer prije pa držim u hladnjaku)
4.
Jaja skuhajte u tvrdo i ogulite.
5.
Na krušne mrvice razvaljajte rukama meso i u sredinu stavite oguljena jaja i prstima formirajte štrucu koju i dalje valjate u mrvice.
6.
U nauljen protvan premjestite štrucu i pecite na 180°C oko sat vremena na srednjoj prečki. Bitan podatak: svako toliko podljevajte štrucu uljem u kojem se peče
Posluživanje
Ja obično radim duplu porciju tj. 2 štruce jer nestane u roku ODMAH