Sastojci
vece pakovanje piskota, da imate za dva reda u tepsiji
oko 1/2 kg malina, ili po zelji
4 dl skuvane procedjene kafe
1/2 dl ruma (ili 1/2 kasicice ako cete koristiti ekstrakt)
2 kasike secera u prahu za posuti preko malina
1-2 kasike kakaa za posipanje
ZA KREMU:
250 g Mascarpone sira
250 g krem sira (Philadelphia npr.)
1 solja secera u prahu
2 solje slaga (neumucenog)
oko 200 g Nutele
Priprema
1.
Skuvajte kafu, pa je pomesajte sa rumom i ostavite da se prohladi.
Izmiksajte slag, prepolovite smesu ostavite sa strane.
Posebno izmiksajte Mascarpone sa krem sirom i secerom, pa u to umiksajte Nutelu, a zatim sve izmiksajte sa slagom (ona jedna 1/2 – drugu polovinu slaga ostavite za kasnije).
2.
Piskote umacite u kafu sa rumom i slazite u tepsiju oblozenu najlon (wrap) folijom. Premazite polovinom kreme, pa pobacajte maline preko toga. Poprasite ih secerom u prahu, pa premazite sa pola ostavljenog slaga, da popunite rupe izmedju malina (drugu polovinu ostavite za kraj, za sutra), a zatim sve premazite ostatkom Nutela kreme. Gore opet stavite piskote umocene u kafu sa rumom, prekrijte sve folijom, i ostavite u frizider da prenoci, da piskote omeksaju.
3.
Sutradan skinite gornju foliju, i preokrenite kolac na tacnu, a zatim premazite ostatkom slaga i pospite kakaom.
Posluživanje
Mere su u soljama od 2.5 dl.
Kolac je bas fin – sve je kao jedna krema za nekoliko razlicitih okusa – rum, Nutela, maline…
Nama se jako dopalo.
Ja sam koristila zamrznute maline, direktno iz zamrzivaca, bez odledjivanja.