SASTOJCI
Za punjenje
• 400 gr sira za pitu
• 100 gr obarenog i iseckanog spanaca
• malo soli
Za premazivanje
• 100 gr otopljenog margarina
Testo
• 4 dcl mleka
• 2 dcl vode
• 1 kasika supena secera
• 1,5 supena kasika soli
• 1 kvasac
PRIPREMA
Mleko i vodu ugrejati pa pomesati sa ostalim sastojcima i ostaviti desetak minuta. Onda u to dodati 1 dcl jogurta, 2 dcl ulja ugrejati pa ga naizmence polako dodavati dok se bude mesilo testo sa brasnom. Brasna ide oko 1,100-1,200 gr a brasno se pre toga izmesa i proseje sa 1 praskom za pecivo. Umesiti testo i ostaviti da naraste.
Kada testo naraste istresite ga na stol koji ste posuli brasnom SLIKA 1.
Testo razvaljajte u veliki pravougaonik debljine 1/2 cm i premazite celu povrsinu sa otopljenim margarinom SLIKA 2.
Uvijte testo u rolat i onda taj rolat tanko opet razvijte u veliki pravougaonik. Namazite ga mesavinom sira i spanaca. Opet testo uvijte u rolat SLIKA 3.
Rolat iseci na komade debljine oko 1,5 cm SLIKA 4.
Isecene delove redjati u tepsiju, MOJA JE BILA DIMENZIJE 32 cm, oko oboda tepsije prvi red, u sredinu drugi, pa treci SLIKA 5…
Ostaviti pogacu da dobro naraste. Premazati sa jajetom. Peci na 200 stepeni.
Prijatno!
Izvor: http://tortekolaci.com/