Sastojci
TIJESTO
1 kg brašna
250 ml mlijeka
250 ml mlake vode
200 ml ulja
TIJESTO
1 kg brašna
250 ml mlijeka
250 ml mlake vode
200 ml ulja
1 kašika soli
1 kašičica šećera
2 svježa kvasca
FIL
500 gr mladog sira
250 ml milerama
3 jaja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
2 svježa kvasca
FIL
500 gr mladog sira
250 ml milerama
3 jaja
1 kašičica soli
Način pripreme
U mlakom mlijeku otopiti kvasac sa šećerom i ostavite da nadođe.
Brašno pomiješati sa solju, jajima, uljem, mlijekom i polovinom vode.
Umijesite glatko tijesto i po potrebi dodajte još vode.
U mlakom mlijeku otopiti kvasac sa šećerom i ostavite da nadođe.
Brašno pomiješati sa solju, jajima, uljem, mlijekom i polovinom vode.
Umijesite glatko tijesto i po potrebi dodajte još vode.
Ostavite ga sat vremena da naraste.
Podijelite na osam dijelova, premijesite i ostavite još 15 minuta da odstoji.
Razvucite oklagijom što tanje pa premažite mješavinom sira, milerama i jaja.
Zamotajte i poredajte u namašćenu tepsiju.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.
Podijelite na osam dijelova, premijesite i ostavite još 15 minuta da odstoji.
Razvucite oklagijom što tanje pa premažite mješavinom sira, milerama i jaja.
Zamotajte i poredajte u namašćenu tepsiju.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.