PITA SA JABUKAMA I PUDINGOM


Jako ukusna, sočna pita
Potrebno je:
Za testo:
2 jaja
9 kašika šećera
9 kašika ulja
9 kašika jogurta
20 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Za fil:



1 kg jabuka
10 kašika šećera
5 dcl vode
2 pudinga od vanile
2 kesice vanilin šećera
1/2 kašičice djumbira u prahu
1/2 kašičice cimeta
Za posipanje kolača:
šećer u prahu



Priprema:
Napraviti fil. Jabuke oguliti i iseći na veće kocke, staviti u posudu dodati 10 kašika šećera, vanilin šećer, 3 dcl vode i kuvati dok se šećer ne istopi i jabuke malo omekšaju pa dodati djumbir u prahu, cimet ( ne treba kuvati mnogo jabuke da se stvori kaša već da ostanu kocke).
Umutiti 2 pudinga sa 2 dcl vode, dodati
u jabuke i kuvati 1 minut da se puding skuva. Ostaviti da se prohladi dok spremimo testo za kore.
Umutiti 2 jaja sa 9 kašika šećera, dodati ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo ( masa da je gustine da sa kašike ne pada baš brzo već sporije).
Jednu polovinu testa staviti u kalup veličine 20 x 30 cm prethodno pouljen i posut brašnom ili obložen papirom. Peći na 180 stepeni 5-6 minuta da se malo zapeče pa staviti preko prohladjen fil od jabuka.
Drugu polovinu testa uzimati kašikom i stavljati preko jabuka neravnomerno nabacati, vratiti u rernu i peći još oko 20 minuta.
Pečen kolać posuti šećerom u prahu.