BANOFFIE TRIFLE…



Znate vec da volim deserte u casi :) Doduse, problem je u tome sto ja sve volim :) Po meni ovakvi desertici zgodni su jer ih mozete napraviti u individualnim casicama ili pak u jednoj zdjeli pa nek’ se svak’ pocasti po volji

SASTOJCI
400 gr piskota
1/4 salice brandy ili tia maria (ili ruma)…

1/4 salice mlake vode
1 zlicica secera
400 ml slatkog vrhnja (za slag)
300 gr caramel cream
2-3 banane
malo limunova soka
strugane cokolade

PRIPREMA
Mlaku vodu, zlicicu secera i alkohol kojeg imate izmjesajte…
Od slatkog vrhnja umutite slag… i trecinu odvojite…
Banane narezite na kolutove i pospite limunovim sokom…
Caramel Cream (ja sam imala kupljeni)… izmjesajte sa trecinom slaga (gore spomenutom)…

E, sad fino u staklenu zdjelu slazite piskote blago umocene u alkohol, prelijte caramel cream (izmijesan sa onom trecinom slaga) preko piskota, povrh slozite banane, preko banana premazite slag… Mozete takodjer naribati malo cokolade ako volite/imate idt…
I ondaK jopet isto :)
Piskote, caramel cream, banane, slag… na kraju ukrasite bananama i gratanom cokoladom ili ako imate cokoladni ganache jos bolje :) dobar tek :)

Mozete isto tako koristiti i puding od cokolade ili s okusom karamela napr, mozete zapravo staviti i puding i caramel cream… kako god vam pase, samo pazite… caramel cream je jako sladaK…

POSLUZIVANJE
Ako nemate kupljeni Caramel Cream (“Top ‘n’ Fill”), mozete ga i sami napraviti od kondenziranog mlijeka…

Izvor:http://www.coolinarika.com/