![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimWE8m1Sy8baz8GMs3_WhrRHO-3QmXnsq_9JgzprEjDjGmSCELLQo64wG57vPGcNvpOavnUBnZx9y1NrTCvPBxSoakfjpTYIUOgpWEtGR43kDvNYVANE1VlzfC5RQg7Xct21doclFulRo/s400/Slika1.jpg)
SASTOJCI
za tijesto
200 g maslaca
300 g +2 kašike brašna
100 g šećera u prahu
2 kom žumanca
4 kašike kakaa
za fil
0,5 dl sl. pavlake
200 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
PRIPREMA
1. Maslac sobne temperature umutiti pjenasto, dodati šećer u prahu i žumanca i umutiti da se masa izjednači.
2. Izmiješati brašno, 300 g i kakao i sipati postepeno u masu sa maslacem muteći neprekidno da se dobije glatko tijesto. Zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižider 30 min.
3. Radnu površinu posuti sa malo brašna i istanjiti tijesto. Okruglom modlicom 3-5 cm vaditi krugove i redati u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći na 180 C 15-ak minuta.
4. Zagrijati slatku pavlaku i u njoj istopiti 150 g čokolade. Kad se malo ohladi filovati po dva ohlađena keksića.
5. 50 g čokolade istopiti sa malo ulja, umakati jednu stranu keksića ili uktasiti po želji.
6. Preporuka veteran a i moja lična preporuka je da se radi dupla doza jer, kaže veteran, "nestaju u trenu"
Izvor: coolinarika.com