SAVRŠEN RECEPT ZA GALETE/ BAKIN KOLAČ KOJI OSTAJE MEKAN I UKUSAN PO NEKOLIKO DANA.. JEDNOSTAVNO NAJBOLJI!!

SAVRŠEN RECEPT ZA GALETE/ BAKIN KOLAČ KOJI OSTAJE MEKAN I UKUSAN PO NEKOLIKO DANA.. JEDNOSTAVNO NAJBOLJI!!


Potrebno:
3 jaja
400 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
200 ml mlijeka

2 dl ulja (ili otopljenog maslaca)
2 žličice šećera
2 žličice soli
malo sitno sjeckane šunke ili suhog vrata i sira trapista



Priprema:
Umutiti od jaja, ulja, mlijeka, brašna, šećera, soli i praška za pecivo glatko tijesto. Možete ovo raditi i pjenjačom ili pak mikserom, kako vam volja. Na kraju dodati sjeckanu šunku i sir te dobro promiješati.

Pekač za vafle dobro ugrijati, premazati sa malo ulja, pa na sredinu površine za pečenje stavljati po dvije žlice smjese. Smjesa treba biti dosta gusta pa ćete ovo lakše napraviti ako si pomognete sa dvije žličice. Poklopiti i ispeći.
Vafle možete jesti tople ili hladne. Ako ćete ih jesti hladne, čuvajte ih u zatvorenoj kutiji do posluživanja jer će tako ostati posebno meki i podatni.
Dobar tek!