RECEPT PO KOME MLADI KROMPIRI DOBIVAJU NOVU DIMENZIJU UKUSA…ZAISTA DIVAN RUČAK



Sastojci
1 kg duguljastih krumpira
2 v.ž ulja
sol,papar
2 crvene paprike

2 češnja češnjaka
1 svežanj peršinovog lišća
25 dag mozzarele
2 dcl slatkoga ili kiseloga vrhnja



Priprema
Krumpire dobro oprati,ili oguliti i oprati te uzdužno prepoloviti.Ulje zagrijati u tavi.Krumpire peći na ulju oko 5 minuta sa svih strana na umjerenoj temperaturi.Zatim krumpire izvaditi,posoliti i popapriti.
U međuvremenu pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.Paprike oprati,prepoloviti,ukloniti sjemenke te što sitnije narezati.Češnjak oljuštiti,protisnuti te dodati paprikama.Peršin sitno nasjeckati.Mozzarelu ocijediti te narezati na male kocke.

Krumpire posložiti u lim za pečenje ravnim dijelom prema gore.Papriku,peršin,mozzarelu i kiselo vrhnje promiješati.Dodati sol i papar.Smjesu razdijeliti na svaku polovicu krumpira.
Krumpire peći oko 30 minuta,dok se sir posve ne rastopi te dobije zlatnosmeđu boju.Poslužiti uz salatu po želji.
Kod nas uz omotana jetrica.